Жұмыста дайын өнімнің тағамдық және биологиялық құндылығын жақсарту
мақсатында дәнді дақыл жармалары: бидай, қарақұмық, тары бұқтырылған толық күйінде
қолданылып, қамырдың және дайын өнімнің физикалық-химиялық қасиеттері анықталды.
Толықдәнді композитті қоспадан нан дайындаудың технологиялық параметрлері
анықталды және рецептурасы құрылды.
В работе определены физико-химияческие свойства теста и готовых изделий,
приготовленных с применением разбухшей цельнозерной пшеницы, гречихи и пшена в целях
улучшения биологической и пищевой ценности изделия. Разработана рецептура и
определены технологические параметры приготовления хлеба из смеси цельнозерного
композитного состава.
In this article are defined physical and chemical properties of dough are in-process certain and
ready good prepared with the use of intumescing wholegrain wheat, buckwheat and millet for the
improvement of biological and food value good. Dough reception is exploded and defined the
technological parameters