Мақалада «Фудмастер ұйымы» АҚ-ның «Кефир от Фудмастер» өнімінің өндіріс
технологиясы талданып, өндіріс үрдістерінде сәйкессіздіктер мен ақау туу себептерін
төмендету мақсатында FMEA-талдау ғылыми әдістемесін қолдану тиімділігі дәлелденді.
Жұмыс барысында ұсынылған конструкция мен технологияларға FMEA-талдау ғылыми
әдістемесінің негізінде талдау жүргізілді және үрдістерді жетілдіру үшін іс-шаралар әзірленді.
В статье представлены результаты анализа технологического производства продукта
«Кефир от Фудмастера» АО «Компания Фудмастер», доказана эффективность использова-
ния научной методологии FMEA-анализа для снижения причин появления брака и
несоответствий в технологии приготовления продукции «Кефир от Фудмастер».
В ходе работы был проведен анализ предложенных конструкций и технологий на основе
научной методологии FMEA-анализа и выработаны мероприятия по совершенствованию
процесса.
In article are presented results analysis technological’s production product is proved efficiency
using scientifically methodology of FMEA analysis for decrease reasons emergence defects and
liscrepancy in technology preparation products «Kefir from Fudmaster».
In a course work carried out analysis the offered construction and technonlogy on basis
scientific’s methodology of FMEA analysis and developed activity to improve a process.