This article presents the results of the development soft combined stuffing products from camel
meat with fillers for the purpose of improvement and biological value of the product. During research
influence of dose of protein additive is set on physical and chemical properties, organoleptic
characteristic and practical value of product. Developed recipes may be recommended for production
of new food products.
В данной статье представлены результаты разработки комбинированных мясо-
фаршевых продуктов из верблюжьего мяса с использованием наполнителей для повышения
пищевой, биологической ценности продукта. В ходе экспериментальных исследований
установлено влияние дозы белковых добавок на физико-химические свойства, органолепти-
ческую характеристику и практическую ценность продукта. Разработанные рецептуры
могут быть рекомендованы для производства новых продуктов питания.
Бұл жұмыста түйе етінен өндірілетін комбинирленген етті-фарш өнімдеріне
толықтырғышты қоспаларды қосу арқылы тағамдық, биологиялық қасиетін арттыру
жолдары көрсетілген. Эксперименталды зерттеулер арқылы етті-фарш өнімдеріне
қосылатын ақуызды қоспаның ұтымды мөлшері анықталды және қосылған қоспаның
өнімнің физико-химиялық, органолептикалық қасиеттеріне және практикалық
құндылығына тигізетін әсері зерттелді. Дайындалған рецептураларды жаңа тағам
өнімдерін шығаруда ұсынуға болады.