Репозиторий АТУ

Последние поступления

1. Технология хлебопродуктов и перерабатывающих производств: Последние материалы

  • Велямов, Ш.М.; Велямов, М.Т.; Курасова, Л.А.; Берік, А (Алматы технологиялық университеті, 2022-3)
    Қазақстан Республикасы жоғары функционалдық қасиеттері бар омарта шаруашылығы өнімдерін өндіру үшін бірегей табиғи-климаттық әлеуетке ие. Бүгінгі таңда Қазақстанда жылына шамамен 12 мың тонна бал өндіріледі, бірақ функционалдық ...
  • Изембаева, А.К.; Байысбаева, М.П.; Молдақұлова, Н.; Байбатыров, Т.А. (Алматы технологиялық университеті, 2022-2)
    Берілген мақалада дәстүрлі емес өсімдік шикізаты ретінде құнды Чиа дәндері алынды. Чиа дәндерін бұқтырып, бүтін тартылған бидай және қара бидай ұндары қоспасына қосып нан пісірілді. Нанның рецептурасы бойынша тиіміді үлгісі ...
  • Якияева, М.А.; Мулдабекова, Б.Ж.; Тоқтарова, А.М.; Хасенова, А.Қ.; Сейдімханова, А.А (Алматы технологиялық университеті, 2022-2)
    Қазіргі уақытта азық-түліктің биологиялық құндылығын арттыру тенденцияларының үйлесімі өндірушілерді кондитер өндірісі үшін өсімдік шикізатының жаңа дәстүрлі емес көздерін іздеуге мәжбүр етеді. Кондитерлік өнімдерді өндірудің ...
  • Kurmanbayeva, I.; Nabiyeva, ZH.; Tattibayeva, D.; Jumabekova, G.; Zheldybayeva, A. (Almaty technological university, 2022-2)
    In the article it can be seen that vegetable raw materials are rich in vitamins, amino acids, minerals, proteins, by carrying out a literary review of scientific research on the chemical composition of plant raw materials ...
  • Изтаев, А.И.; Аққожа, И.Ш.; Якияева, М.А.; Искакова, Г.К.; Кенжеходжаев, М.Д.; Изтаев, Б.А. (Алматинский Технологический Университет, 2022-2)
    Были проведены опыты по изучению влияния изменения давления при замесе теста тестомесителем с возможностью регулирования температуры. В этом исследовании использовались три режима давления и скорости вращения механической ...
  • Жумалиева, Г.Е.; Чоманов, У.Ч.; Актокалова, Г.С.; Касымбек, Р.К. (Алматинский Технологический Университет, 2022-2)
    В стaтье рaссмотрены и изучены новые сортa тритикaле, изучена мукa из новых сортов тритикaле для дaльнейшего применения в мучных кондитерских изделий. По полученным дaнным вaжно отметить, что химический состaв тритикaлевой ...
  • Батырбаева, Н.Б.; Рустемова, А.Ж.; Аскарбеков, Э.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2022-2)
    Бұл жұмыста нан өнімінің тағамдық және биологиялық құндылығын жоғарылату мақсатында дәстүрлі емес дәнді-бұршақ қоспасы қолданылды. Сонымен қатар, престелген ашытқынының орнына - тұтас бидай дәнінен тартылған ұннан табиғи ...
  • Есембек, М.Ж.; Тарабаев, Б.К.; Омаралиева, А.М.; Ботбаева, Ж.Т.; Какимов, Н.Н. (Алматы технологиялық университеті, 2022-1)
    Бұл мақалада дәнді дақылдарды қайта өңдеудің екіншілік шикізатын тиімді пайдалану перспективалары қарастырылған. Дәнді дақылдарды қайта өңдеудің екіншілік шикізатын тиімді пайдаланудың ресурс үнемдейтін технологияларын ...
  • Школ, Х.Ш.; Тулеген, А.А. (Алматы технологиялық университеті, 2021-02)
    Бұл мақалада сәбіз ұнын қосу арқылы, балаларға арналған бауырсақ қамырын дайындау технологиясын жетілдіру ұсынылған. Сәбіз ұнының артықшылықтары мен ерекшеліктеріне ескеріліп, бауырсақ қамырына қоспа ретінде таңдалып алынды, ...
  • Изтаев, Б.А.; Изтаев, А.И.; Якияева, М.А.; Байысбаева, М.П. (Алматинский Технологический Университет, 2021-03)
    В статье приведены результаты исследования изменения структурно-механических характеристик бездрожжевого теста от свойств используемой муки. Тесто было приготовлено из пшеничной муки первого и второго сортов разными способами ...
  • Ахлан, Т.Б.; Әбілмәжін, Б.Қ.; Жумалиева, Г.Е.; Жұман, Н.И.; Спатай, Н.Н. (Алматы технологиялық университеті, 2021-03)
    Бұл мақалада зертханалық жағдайда макаpoн өнімдеpінің құpамына дәстүpлі емес шикізат pетінде қoсүйлі қалақай ұны мен жүгеpі ұнын қoсу аpқылы дайындалған қамыpдың pеoлoгиялық және дәpумендік құpамы зеpттелді. Осыған дейінгі ...
  • Алтынбаева Г.К.; Баймуханова Д.Б. (2021-03)
    В статье рассматривается комплексная переработка некондиционного зерна и побочных продуктов переработки сельскохозяйственного сырья в технологии получения комбинированного корма с повышенной питательной ценностью. Предложен ...
  • Алтынбаева, Г.К.; Баймуханова, Д.Б. (Алматинский Технологический Университет, 2021-03)
    В статье рассматривается комплексная переработка некондиционного зерна и побочных продуктов переработки сельскохозяйственного сырья в технологии получения комбинированного корма с повышенной питательной ценностью. Предложен ...
  • Машанова, Н.С.; Тоқмаханбет, Г.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2021)
    Бұл мақалада дәстүрлі емес ұндарды қолдана отырып, целиакиямен ауыратын адамдарға арналған глютенсіз нан өнімдерін өндірудің технологиясын жетілдіру ұсынылған. Глютенсіз пісірілген өнімдердің пісіру сапасын жақсартудың, ...
  • Нурыш, А.Б. (Алматы технологиялық университеті, 2020)
    Бұл мақалада қарақұмық ұнынан нан-тоқаш өнімдерінің технологиясын жасау бойынша ғылыми зерттеулердің нәтижелері келтірілген. Органолептикалық, физика-химиялық және қауіпсіздік көрсеткіштері зерттелді. Зерттеулер қарақұмық ...
  • Джанкуразов, Б.О.; Ахмеджанов, Т.К.; Джанкуразов, К.Б.; Джанкуразов, А.К.; Джанкуразов, Р.К. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020)
    Научно-обоснованная оценка и управление состоянием хранящегося зерна на основе достоверной информации обеспечивает надежный прогноз направленности взаимосвязанных физико-химических и биохимических процессов с целью ...
  • Якияева, М.А.; Жакатаева, А.Н.; Изтаев, А.И.; Маемеров, М.М.; Мулдабекова, Б.Ж. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020)
    В статье рассматривается эффективность использования электрофизической установки для обеспечения длительного хранения сырья сахарной продукции. Были проведены экспериментальные исследования сахарной свеклы второй степени ...
  • Чаканова, Ж.М.; Махамбетова, А.А.; Сарбасова, Г.Т.; Шаймерденова, Д.А.; Искакова, Д.М.; Бекболатова, М.Б. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020)
    В статье представлены данные по биохимическому составу зерновых и зернобобовых культур, на основе которых отобраны 2 вида зерна: гречиха и чечевица. Получены опытные образцы цельнозерновой муки из зерна гречихи и чечевицы ...
  • Машанова, Н.С.; Смагулова, М.Е.; Азимова, С.Т.; Сатаева, Ж.И. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020)
    Мақалада қант диабетімен ауыратын және лактозаны көтере алмаушылығы бар адамдар үшін пайдалы бадам сүтінен балмұздақ алу технологиясы қарастырылады. Жұмыс барысында бадам сүтінің және жаңа дайын өнімнің, физика-химиялық ...
  • Kekibayeva, A.K.; Kantay, A.A.; Baygaziyeva, G.I. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, 2020)
    Currently, the expаnsion of the rаnge of the brewing industry is possible due to the introduction of аn unconventionаl type of plаnt rаw mаteriаls in the technology, which will аllow producing speciаl -purpose drinks with ...

Поиск в системе


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись